Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Ενημέρωση | Ανακοινώσεις | Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 Έτους 2011

Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 Έτους 2011

Εκτύπωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 π.μ της 27ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011.

  •  ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2011.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Πανηγυρικές εκδηλώσεις των Σπουδαστών, Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.

ΩΡΑ 11:30 π.μ. Προσκύνημα σπουδαστών και μαθητών της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Προσκόπων και Οδηγών στο ηρώο της πόλης , όπου θα πάνε με τάξη και επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους. Κατάθεση στεφάνων και στέψη προτομών, με συμμετοχή της φιλαρμονικής του δήμου. Θα παρίστανται αντιπροσωπείες Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

ΏΡΑ 12: 00 μ. Ελληνικοί χοροί από ομάδες μαθητών Λυκείων της πόλης στo Δημοτικό Κήπο της Καβάλας (με την μέριμνα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής).

ΩΡΑ 13:30 μ.μ. Συγκέντρωση των Αρχών και των υπαλλήλων των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ,ΝΠΙΔ, Οργανισμών και Τραπεζών στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Κώστα Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΩΡΑ  7:00 π.μ. Εωθινό, ρίψη χαιρετιστήριων βολών.

ΩΡΑ 7:30 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες, θούρια και εμβατήρια από τη Στρατιωτική Μουσική και Δημοτική Φιλαρμονική.

ΩΡΑ  8:30 π.μ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΩΡΑ 10:15 π.μ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Προκοπίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Ιστορικού και Λογοτεχνικού Γραφείου Καβάλας κ. Νίκος Ρουδομέτωφ.

ΩΡΑ 10:30 π.μ. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώον της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καβάλας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Καβάλας τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών Ειρηνικής Περιόδου, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και τον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων «Ο Παύλος Μελάς», τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Καβάλας.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

ΩΡΑ 11:30 π.μ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην Παραλιακή Λεωφόρο μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Συλλόγων, Προσκόπων και Οδηγών, Τμημάτων Στρατού.

ΩΡΑ 17:30 μ.μ. Επίσημη υποστολή της σημαίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, οι Βουλευτές, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Στρατηγός Διοικητής της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, ο Δήμαρχος Καβάλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρώην Υπουργοί πολιτικών και υπηρεσιακών κυβερνήσεων κοινοβουλευτικών περιόδων, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, οι Πρωτοδίκες, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, ο Ειρηνοδίκης, ο Πταισματοδίκης, κατά την ιεραρχική τους τάξη, οι Προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, οι Πρόεδροι των Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι των Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, εκπρόσωποι των Κομμάτων και οι Πρόεδροι των Συλλόγων και Σωματείων που λειτουργούν.

Οι Διοικητές και Αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία και αποστρατεία, κατά την ιεραρχική τους τάξη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Καβάλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Καβάλας, οι Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι των Αντιστασιακών Οργανώσεων και οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Αλέξανδρο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον κ. Ευάγγελο Μπουμπουτίνη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.